dijous, 3 de juny del 2010

Pearl Harbor. Gala Bertolín i Carla Rey




L’atac a Pearl Harbor va ser un atac aeri provocat per Armada Imperial Japonesa el 7 de desembre de 1941, durant la Segona Guerra Mundial.
Pearl Harbor, era una base nord-americana situada a Hawaii. Els Estats Units no estaven participant a la guerra, tot i així aquest atac va ser el detonant de la Guerra del Pacífic i de que els Estats Units decidissin participar a la Segona Guerra Mundial.
L’objectiu d’aquest atac era neutralitzar la flota enemiga per un llarg temps, amb l’objectiu d’ocupar les colònies occidentals en el sud est d’Àsia, per poder trencar el bloqueig econòmic al que Japó estava sent sotmès des de l’any anterior. Un cop debilitats E.E.U.U., Japó buscaria negociar la pau. Encara que l’Imperi japonès va sortir victoriós en l’acció , no va poder obtenir una victòria decisiva.

L’atac va destruir a 13 vaixells de guerra i 188 aeronaus, va deixar a 2403 militars i 68 ciutadans estadounidencs morts. Tot i així, els tres portaavions estaodounidencs de la Flota del Pacífic no estaven en el port i per tant, no van ser atacats. La flota dels Estats Units en el Pacífic va trigar en recuperar-se de sis mesos a un any. Degut a tot això els japonesos van perdre 64 efectius, és a dir, soldats, armes etc.


Després de l’atac, el president Delano Roosevelt va declarar la guerra al Japó amb el Regne Unit l’any 1941 i quatre dies desprès, Hitler amb Itàlia van declarar la guerra als Estats Units aquell mateix any. L’opinió pública estadoundinenca va veure l’atac com una traïció, i la força asiàtica va perdre el recolzament popular, que es va posar a favor de la guerra contra les Potencies del Eix, es refereix als pactes firmats entre Alemanya i Itàlia abans de la Segona Guerra Mundial, als que també es va afegir Japó una vegada començada la guerra.

1 comentari:

  1. Pearl Harbor va ser un fet trascendental en la Segona Guerra Mundial. Els Estats Units, potència hegemònica, va veure's atacat pel Japó, la qual cosa va suposar un colpeig a la pàtria americana, causant la mort de 2403 militars i 68 ciutadans.
    A més a més, aquest conflicte va ser el detonant per desencadenar una lluita constant entre ambudes potències.
    Aquest conflicte és com la conseqüència d'un projecte político-militar que no té en compte la felicitat de la gent i la prosperitat del país, per tant, un projecte absolutament erroni.

    ARIADNA MANGA I SARA REYES.

    ResponElimina