dimecres, 16 de juny del 2010

El bon pastor de Murillo cometada per Anna Rios i Nerea García


Fitxa tècnica

Títol: El buen pastor
Autor: Bartolomé Esteban Murillo
Cronologia: 1660
Tipus d’obra: Barroc Espanyol
Tècnica: Oli sobre llenç.
Mides: 123 x 101cm.
Tema: Religiós amb una figura humana sobre un paisatge.
A on està exposat: Museo del Prado.

Estil artístic
L’estil d’aquest quadre del Bartolomé Esteban Murillo es del Barroc, el Barroc va ser un període de la historia molt important. Es compara a Crist amb el buen pastor que dona la seva vida per les ovelles. Les característiques de l’estil Barroc són principalment el moviment i també l’absolutisme. El color, la llum i el moviment, són els elements que defineixen la forma pictòrica. Fins i tot, els efectes de profunditat, perspectiva i volum s’aconsegueixen més amb els contrastos de llum i de tonalitats del color. S’utilitza molt la tècnica de clarobscur. S’adopten perspectives insòlites i els volums es distribueixen de manera asimètrica. Mentre que la dinàmica de l’espai, la visió de les escenes en profunditat, l’estructuració de les composicions mitjançant diagonals i la distribució de taques de llum i de color, configuren l’espai com una cosa dinàmica.


Breu descripció
En aquest cuadre es pot observar a un pastor amf un xai, En aquest cas la pau i serenitat que transmet l'expressió del nen amb el xai és la conseqüència de la intenció del pintor de transmetre el goig que proporciona al creient la seva devoció.
Murillo domina amb gran mestria l'anatomia i expressió dels infants, creant nombroses obres amb temes infantils, com és aquest quadre.
El bon pastor és una legoria bíblica, referida originalment al déu Senyor i més tard a Jesucrist.
S'interpreta que el bon pastor és Déu, que salva la «ovella esgarriada» (el pecador).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada