dilluns, 7 de juny del 2010

La caiguda de Berlín. Claudia Espinosa i Carlota Úbeda



La Caiguda de Berlín va ser una de las batalles finals de la Segona Guerra Mundial (1936-1945) entre l’Alemanya Nazi i la Unió Soviètica, que va portar com a conseqüència la rendició incondicional d’Alemanya en front l’exèrcit Roig, encara que aquest va tenir que lluitar amb abundància durant tota la batalla encara que el seu exèrcit fos superior.
El fet de que comences l’ofensiva de l’exercit Roig pels nazis va ser una de les batalles més fortes de la historia que ocurri entre el juny del 1942 i el febrer del 1943. Els nazis van entrar a Russia, manats per Adolf Hitler amb l’objectiu de destruir el règim comunista de Stalin.
L’atac dels Russos contra Alemanya, dons, va començar als Nadals de 1944, encara que Joseph Goebbels, el cap de la propaganda nazi, feia tot el possible per implantar terror perquè ningú es revelés contra Hitler. En aquest moment el règim va aprofitar per desempallegar-se de cents de mils de presoners que hi havien en aquest moment en camps de concentració.
Mentre corrien tots aquests fets l’exèrcit Soviètic aprofitava per anar avançant, rere la derrota Alemanya Stalingrado.
A principis de abril de l’any 1945 els soviètics estaven a menys de 100km de Berlín amb un millor i mig de soldats. Stalin volia ser el primer en conquistar la ciutat, com a símbol de venjança abans de que arribessin les forces estadunidenses que avançaven per França. Però també tenia un altre objectiu, fer-se amb els laboratoris de la ciutat on s’estava fent la bomba atòmica i volia traslladar-la a Moscou.
Durant aquesta etapa, la derrota a Berlín ja es veia inevitable, la gent intentava sobreviure com podien. Es van fusilar a més de 10.000 persones, i les noies joves, per no donar-li la virginitat als Russos, ja que aquests a l’entra a Berlín van fer una “caça” de dones, s’oferien a qualsevol Rus. Hitler, mentre que tots aquests fets es feien realitat, pensava en suïcidar-se fins que al 29 d’abril a les tres i quart de la tarda, es va pegar un tret al cap, i morí. A partir d’aleshores ja estava tot perdut. Va ser el 5 d’aquest mateix mes quan ja ho començaven a anunciar per la radio afirmant que el exercit Roig s’havia fet amb Berlín.

5 comentaris:

  1. Rafa Garcia i Albert Castejón10 de juny del 2010, a les 8:33

    Aquest text de la Claudia està molt ben fet, t'explica moltes coses sobre la caiguda de Berlin, i com l'exercit Roig va derrotar a l'exercit nazi de Hitler.

    També demostra la covardia de Hitler en veure que estava tot perdut i va decidir suïcidar-se, demostra una falta de valors del dirigent de l'Eix feixista. És com el 'superhome' de Nietzsche, fort, decidit i que aconseguia el que volia; però les coses es van tòrcer a causa d'una serie d'errors, entre els quals d'ell, i el primer que va fer va ser fugir de la vida. Ni 'superhome', ni res...

    ResponElimina
  2. En aquest text ens explica com l'excès de confiança per part de l'exèrcit nazi i la poca preparació per invair als soviètics, va provocar la caiguda de l'exèrcit alemany, ja que no van ser capaços de suportar l'hivern Rus, i això va provocar l'inici d'una carrera per conquistar Berlín per part dels Russos i els Americans.

    Una vegada van arribar les dos potències a Barlín, van fer una partició del terreny entre Russos i Americans.

    Aquesta carrera que va començar amb el fi de l'imperi alemany, més endevant, va esdevenir en una nova guerra o en una cursa armamentística per part dels Russos i el Americans.

    Aquesta nova guerra és més coneguda com "La Guerra Freda".

    ResponElimina
  3. Marta Páez i Gala Bertolín11 de juny del 2010, a les 12:56

    Aquest text que parla sobre la caiguda de Berlin, mostra molt clarament la decadència de l'excercit nazi.
    Rússia anava avançant perr Alemanya i aquesta ja no podia fer res. El Führer s'estava acovardant i no podia o no sabia com seguir en el govern quan ja s'havia trontollat tot.

    ResponElimina
  4. ADRIANA DÍAZ EVA RIULAS,

    En aquest text sobre la caiguda de Berlín podem destacar els següents punts presents en l'escrit:
    -L'excès de confiança per part de l'exercit nazi.
    -El terror per part dels nazis per evitar possibles revoltes.
    Destaca en moltes ocasions, les grans morts que es van dur a terme durant aquest període i la "covardia" per part de Hitler que, un cop es va veure perdut va suicidar-se.

    ResponElimina
  5. Es un text força interessant, on explica els processos de la caiguda del mur de Berlín.

    La caiguda del mur de Berlín representa un fet molt important a la història. La caiguda del mur de Berlín va ser una derrota completa de la ideologia d'esquerres marxista-lenista.

    També ens explica com l'exercit Roig va derrotar a l'exercit nazi de Hitler. Gràcies aquest text em pogut entendre i conèixer tots els aspectes sobre la caiguda de Berlín.

    Un fet molt rellevant que va marcar a la història del món


    Carla Rey i Maria Cuenca

    ResponElimina