dijous, 3 de juny del 2010

La batalla d’Àfrica. L’Alamein. Alba Pérez i Miriam Sánchez


La Batalla del Alamein es refereix a dues batalles entre Gran Bretanya i Alemany lliurades en 1942 en el Alamein, Egipte, durant la Segona Guerra Mundial. Una d’elles, la segona, al sud de el Alamein,. Era una batalla de la Campanya del Desert Occidental.

Aquesta batalla va estar dividida en dues; la primer Batalla de l’Alamein va començar l’1 de Juliol fins al 27 d’aquest mateix mes l’any 1942.L'avanç del Afrikakorps va ser detingut pels britànics.
I la segona batalla de l’Alamein va tenir lloc el 23 d’octubre al 3 de Novembre del 1942. On les línies defensives del Afrikakorps van ser trencades pels britànics.
En la batalla que va començar l’1 de Juliol van lluitar les forces de l’Eix, comandades per Edwin Rommel, i les forces aliades en mans de Claude Auchinleck. I en la batalla del 23 d’octubre els principals comandants eren Edwin Rommel a l’igual que a la primera i a més Bernard Montgomery.

En la tardor de 1942, durant la campanya d'Àfrica del Nord de la Segona Guerra Mundial, després de la batalla de Tobruk, favorable als alemanys, va tenir lloc la batalla del Alamein, que va inclinar la balança a favor dels britànics i dels seus aliats. D'una banda, Erwin Rommel, va estar al capdavant del bàndol alemany; per una altra, el general Bernard Law Montgomery comandó fins a la victòria final al VIII Exèrcit britànic.
Al Juliol de 1942, a l’Afrika Korps i el seu suport italià en mans del General Edwin Rommel havia infligit unes derrotes de les forces britàniques a Gazala, avançant cada cop més fins a Egipte. En aquell moment, només el VIII Exèrcit Britànic va interposar-se entre el Canal de Suez i les forces alemanyes. Tot i així a part de portar tantes victòries, la situació per l’Afrika Korps era crítica, tenia molts subministres però li feia falta més reforços mentre que els aliats rebien cada dia tropes de l’Índia. Amb el temps en la seva contra, Rommel va decidir utilitzar l’impuls de la victòria i van continuar l’atac contra els britànics. Mentre els britànics s’havien retirat fins el poble de l’Alamein, ja que degut a que 60km del Sur es trobava en la depressió de Quattara. Al final, al mes de Juliol, els britànics van aconseguir detenir els alemanys, que van haver de parar-se per organitzar-se.

1 comentari:

  1. "Tot i així a part de portar tantes victòries, la situació per l’Afrika Korps era crítica, tenia molts subministres però li feia falta més reforços mentre que els aliats rebien cada dia tropes de l’Índia".

    És normal que passi això, si l'Afrika Korps decideix atacar una zona envoltada per colonies estrangeres (formades pels països aliats) és normal que les tropes de les altres colònies es reorganitzin i acabin per rodejar als Alemanys (que n'eren pocs).

    Emili Soriano Jiménez.

    ResponElimina