dimarts, 15 de juny del 2010

Lliço d'anatomia de Rembrandt. Comentada per Alex Díaz, Pau Ternero i Jordi Eizaguerri



1 .- DADES GENERALS DE L’OBRA
1.1.- Títol:La lección de anatomía del Doctor Tulp
1.2.- Autor Rembrandt
1.3.- Cronologia: 1632
1.4.- Tipus d’obra: Pintura.
1.5.- Tècnica: Pintura al oli.
1.6.- Mides: Apaisat
1.7.- Tema: composició d’una classe d’anatomia
1.8.- A on està exposat: Mauritshuis, La Haya, Països Baixos

2.- ESTIL ARTÍSTIC:
L’estil artístic d’aquesta pintura és el barroc. El barroc te com a propòsit: El moviment, utilitzant las corbes, la llum i el color, per crear les formes per sobre del dibuix, el realisme a les presentacions, per emocionar l’espectador o que el sorprengués i el gust pels efectes teatrals i escènics, com el simbolisme i els sentiments i les sensacions.
3.- BREU DESCRIPCIÓ:
En aquest quadre podem veure una lliçó d’anatomia en la que imparteix classe el famós professor Nicolaes Tulp, que en aquella época el doctor era el anatomista oficial de la ciutat. En aquest quadre podem observar el domini de Rembrandt al utilitzar la llum i les ombres en aquest quadre. En ell apareixen personatges que segons alguns experts s’afegiren després a canvi de importants sumes de diners. En aquest quadre podem observar els alumnes del Doctor Tulb, entre aquests veiem expressions com la sorpresa, l’ entusiasme i l’ atenció. Suposa una novetat la prespectiva que dóna, al apinyar a les persones i no ficarles totes en fila com es feia abans.

3 comentaris:

  1. Qui a fet aixo??
    És apustuflant!!!
    Aquests nois són els meus idols!!

    ResponElimina
  2. ... amb la qualitat d'aquesta descripció, a banda del propi Rembrandt, el doctor Tulp n’estaria tremendament orgullós. Enhorabona per la tasca “ben feta”.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Aquest comentari que heu fet del quadre és molt interessant i heu treballat molt bé.

    GUILLEM I ROGER

    ResponElimina