divendres, 25 de setembre del 2009

Causes de la independència dels Estats Units

5 comentaris:

  1. Està molt bé aquest video. Et deixa una idea molt clara de com els Estats Units es va independitzar d'Anglaterra. A més les imatges t'ajuden a visualitzar com passaven els fets i quins temps corrien.

    ResponElimina
  2. Estats Units d’Amèrica és la nació més famosa del món. Això no es pas degut als seus orígens tan polítics com demogràfics, ja que els Estats Units s’ha fet famós sobretot per causes mínimament transcendentals històricament parlant; simplement exportant productes com pot ser d’entreteniment (cinema o música) o festes populars (com Halloween).

    Què fa que Estats Units encapçali les llistes de popularitat?

    Què fa que el nostre “Tots Sants” s’estigui transformant en una festa “yankee”?

    Perquè totes les pel•lícules bèl•liques estatunidenques els enemics polítics dels americans estan dibuixats com a homes del sac perversos i diabòlics?

    Tot aquest discurs introductori em remet al fet de que Estats Units per a la gran majoria de persones té uns orígens fugissers i poc estudiats els quals majoritàriament han estat exagerats pels propis americans i mitificats fins el punt de que la gent es pensi que en la operació “Overlord” (desembarc de Normandia) només hi van participar valents americans.

    Fugim per favor de les conviccions del “vox populi”. Siguem crítics: els Estats Units no són flors i violes, valentia dels soldats del sèptim de cavalleria o en Clint Eastwood disparant a tort i a dret.

    Des del meu punt de vista els EEUU són merescudament dignes d’admirar, no hem d’oblidar les grans coses que han fet com a nació en tots els nivells (polític, artístic etc) però en cap dels casos em de ignorar les grans pífies del país de les barres i estrelles (com ara l’escandol Nixon, el projecte “Manhattan” o la recent trifulga a d’Iraq).

    Des del meu punt de vista l’atractiu dels Estats Units resideix en estudiar-los, conèixer realment la seva història, i que millor que començar per l’origen dels EEUU com a nació independent.

    Recomano fer cas a documents verídics i si no en disposem o no tenim interès en l’estudi històric pur i dur sempre podem veure una reproducció fidel dels fets en series com “John Adams”, una producció d’alt pressupost que reflexa la revolució americana de forma fidel, des del punt de vista del segon president del país.
    Adjunto el link de tots els capítols de la sèrie, realment val la pena:

    http://www.seriesyonkis.com/serie/john-adams/

    Martí Matute Solà

    ResponElimina
  3. Martí, et felicito.

    M'he mirat aquesta sèrie i està realment bé.

    Un 10 per a tu.

    ResponElimina
  4. Crec que els Estats Units s'han anat convertint en una gran potència al llarg dels anys degut a la seva fàcil adaptabilitat en situacions difícils i saber enfrontar-se a les adversitats.
    Al 1775 ja van demostrar la seva força i la seva valentia sota el comandament de George Washington atacant les forces angleses a Lexington i enfrontant-se a un exèrcit qualificat i nombrós. Van demostrar que no sempre la potència gran ha de vèncer a la potència petita, van lluitar per els seus ideals i per aconseguir la seva independència, cosa que van acabar aconseguint l'any 1787.
    Per això aquest vídeo és molt interessant per veure les grans causes que van provocar la lluita d'aquest país anomenant EUA, per esdevenir independent i per haver-se convertit avui en dia en una gran potència envers totes les adversitats.

    ResponElimina
  5. quines son les causes de l'independentisme d'estats units?

    ResponElimina